Jump to content


Install Fails -Internal Server Error 500/PHP help(WinXP/IIS)


2 replies to this topic

#1 craigtau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 24 October 2011 - 01:34 AM

Hi
Environment: My PC with Win XP + SP3 -> IIS 5.1

I downloaded Livezilla a few days ago & are struggling to get it to install.

Using the "Server Admin" I have got the Files FTP'd & are now trying to "Save Server Profile"

When I try a "Server Test" I always get

The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.

When I click "Open In Browser" I get

"The specified module could not be found."

Can someone please reply with the details of any PHP config' settings that are required to the default php.ini
(I just installed the latest V5.3.8) [I'm new to PHP so please don't assume anything about my set-up here]

Thank you!

Craig.

#2 swg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted 24 October 2011 - 03:10 AM

http://www.livezilla...angepermissions

#3 craigtau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 24 October 2011 - 03:52 AM

Hi "swg"

Thanks for your reply.

I had seen & applied that link, as seen here (using a unix-like utility to show the permissions on my WinXP PC)


C:\inetpub\wwwroot\livezilla>ls -la
total 105
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 24 11:04 .
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 ..
-rw-rw-rw- 1 user group 260 Oct 20 16:15 .htaccess
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 _config
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 _definitions
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 _groups
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 _internal
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 _language
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 _lib
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 _log
-rw-rw-rw- 1 user group 1400 Oct 20 16:15 api.php
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 banner
-rw-rw-rw- 1 user group 13988 Oct 20 16:15 chat.php
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 docs
-rw-rw-rw- 1 user group 5070 Oct 20 16:15 extern.php
-rw-rw-rw- 1 user group 43302 Oct 20 16:14 favicon.ico
-rw-rw-rw- 1 user group 1346 Oct 20 16:15 getfile.php
-rw-rw-rw- 1 user group 3944 Oct 20 16:15 image.php
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 images
-rw-rw-rw- 1 user group 2506 Oct 20 16:15 index.php
-rw-rw-rw- 1 user group 5427 Oct 20 16:15 intern.php
-rw-rw-rw- 1 user group 409 Oct 20 16:15 livezilla.php
-rw-rw-rw- 1 user group 1257 Oct 20 16:15 map.php
-rw-rw-rw- 1 user group 1231 Oct 20 16:15 picture.php
-rw-rw-rw- 1 user group 3237 Oct 20 16:15 server.php
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 sound
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 stats
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 templates
-rw-rw-rw- 1 user group 12060 Oct 20 16:15 track.php
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 uploads
-rw-rw-rw- 1 user group 3084 Oct 20 16:15 visitcard.php

C:\inetpub\wwwroot\livezilla>ls -laR stats
total 3
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 .
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 24 11:04 ..
-rw-rw-rw- 1 user group 51 Oct 20 16:14 .htaccess
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 day
-rw-rw-rw- 1 user group 1736 Oct 20 16:14 index.html
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 month
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 year

stats\day=:
total 3
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 .
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 ..
-rw-rw-rw- 1 user group 51 Oct 20 16:14 .htaccess
-rw-rw-rw- 1 user group 1736 Oct 20 16:14 index.html

stats\month=:
total 3
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 .
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 ..
-rw-rw-rw- 1 user group 51 Oct 20 16:14 .htaccess
-rw-rw-rw- 1 user group 1736 Oct 20 16:14 index.html

stats\year=:
total 3
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 .
drwxrwxrwx 1 user group 0 Oct 20 16:16 ..
-rw-rw-rw- 1 user group 51 Oct 20 16:14 .htaccess
-rw-rw-rw- 1 user group 1736 Oct 20 16:14 index.html




I was wondering if the 404 in the ISS log gives a clue:


#Software: Microsoft Internet Information Services 5.1
#Version: 1.0
#Date: 2011-10-24 03:38:46
#Fields: time c-ip cs-method cs-uri-stem sc-status
03:38:46 127.0.0.1 POST /livezilla/server.php 500
03:39:03 127.0.0.1 GET /livezilla/server.php 500
03:39:03 127.0.0.1 GET /favicon.ico 404
03:41:34 127.0.0.1 POST /livezilla/server.php 500


I copied "favicon.ico" to the "/", (ie: http://127.0.0.1/livezilla/) because the install didnt put it there, but
that didn't help.

Any other ideas?

Thanks

Craig.





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users